Tasarım Sürecindeki SEO Uygulamaları

İnternet sitelerinin yapım aşamalarında uygulanması gereken birtakım SEO çalışmaları sayesinde arama motorlarında daha sağlıklı bir şekilde üst sıralarda yer alabilmek mümkün olabiliyor. Gelin birlikte tasarım aşamasındaki ‘’iç SEO’’ olarak da adlandırılan bu uygulamalara göz atalım.
 
Site Yapısı
 
Sitelerinizin genel yapısı SEO açısından kritik bir önem taşımaktadır. Site yapısından kasıt sitenizde yer alan tüm sayfaların birbirleriyle ne şekilde bağlandığıdır. Arama motorunun robotları sitenizin değerini ölçerken, site yapınızın ne şekilde kurulduğuna bakarlar. Dosyaların hiyerarşik düzenleri ve site haritası gibi faktörler sitenizin arama sonuçlarında en üst sıralarda yer alabilmesi için son derece önemlidir.
 
Meta Açıklamaları
 
Meta açıklamaları arama sonuçlarında yer alan sayfalarınızın arama yapan kişilere o sayfa hakkında ufak bir ön izleme sunmasıdır diyebiliriz. 160 karakter uzunluğunda olması gereken bu açıklamalar arama motorları tarafından son derece önemli olarak görülmektedir. 
 
Meta açıklamaları ile arama yapan kişilere sayfa içeriğiniz hakkında ne kadar kısa ve öz bilgi sunarsanız sayfalarınıza tıklanma oranlarını o derece yükseltebilirsiniz.
 
Görsel Optimizeleri
 
Sitenize koyduğunuz görsellerinizi doğru şekilde isimlendirmiyor ve boyutlarını ayarlamıyorsanız arama motorları gözündeki değerinizde düşüş yaşanabilir. Tamamen rastgele harfler ve rakamlardan oluşmuş olan görsel isimleri yerine tamamen İngilizce karakterler kullanarak ve kelime aralarına ‘’-‘’ işareti koyarak görsellerinize doğru isimler vermelisiniz. Ayrıca görsellerinizin boyutlarını da sayfanızın hızlı açılabilmesi için uygun seviyelere getirmelisiniz.
Bize Dair
Yaratıcı, sorun çözen, değer yaratan, müşteri odaklı, kullanıcı dostu ve yenilikçi projeleri dengeli bir şekilde tasarlayıp uygulayan, işletmelere ve markalara geleceği öngören vizyonu ile stratejik çözümler üreten, ürettiği çözümlerle yaratmış olduğu değerleri gerçek hedef kitlesine hızlı ve doğru şekilde ulaştır
DEVAM
Bize Sorun