Web Sitesi Tasarımında Dikkat Edilmesi Gereken Temel Konular

Firmalar için oluşturulacak olan web sitelerinde bazı noktalar çok hassastır. Bu noktalara dikkat etmeden bir web sitesi inşaa etmeye çalışırsanız verilen tüm emeklerin bir süre sonra çöpe gitmesi olasıdır. Böyle bir problem ile karşılaşmamanız için biraz yazı hazırladık. İşte bu temel noktalar…
 
Sektör Araştırması
 
Web sitesi tasarımına başlamadan önce hangi sektör içerisinde yer alacağınızı belirleyip, o sektör üzerinde gerekli araştırmalar yapmanız ve bilgi edinmeniz gerekebilir. İyi bir web sitesi tasarımı yapmış olsanız bile içeriklerinizin düzenli olması, sistemli ve sektör ile alakalı olması önemlidir. Bu yüzden rakiplerinizi inceleyerek onlara yönelik tasarımlar yapabilirsiniz.
 
Renklerin Kullanımı
 
Bir tasarımın kalitesini belli eden en temel konu renklerin arasındaki uyumudur. Renkleri doğru şekilde bir araya getirmeyi başaran tasarımcılar genellikle diğer sitelere göre daha başarılı işlere imza atarlar. Göz yormayan, okunması kolay olan yazı renkleri seçtiğiniz zaman daha sade ve kaliteli bir tasarım ortaya çıkartabilirsiniz.
 
Taslak Oluşturma
 
Her tasarım detayını daha önceden planlayarak taslağını belirlemeniz işlerinizin daha sistemli bir şekilde ilerleyebilmesi için önemlidir. Müşterileriniz ile görüştüğünüz zaman aklınızda bir web sitesi taslağı belirlemeli ve bu taslağı tasarım aşamasındayken daha da geliştirmeye başlamalısınız. İyi planlanmış bir web sitesi kurgusu tasarımın daha hızlı ve etkileyici olması açısından size her zaman avantaj kazandıracaktır.
 
Kurumsallık
 
Yapmayı planladığınız tasarımda en önemli özelliklerden birisi sitenin firmanın kurumsal kimliğini yansıtabilmesi ve arama motorlarında üst sıralarda çıkabilecek şekilde tasarlanmış olmasıdır. Logo, kartvizit, kağıt ve grafik çalışmaları bu çalışmaların başında yer almaktadır. İnternet sanal bir dünya olduğu için bu detayları en iyi şekilde web tasarımı içerisinde göstermeniz gereklidir. Gerekli teknikleri kullanarak firmaların kurumsal kimliğini web tasarımı içerisinde yansıtabilmelisiniz.
Bize Dair
Yaratıcı, sorun çözen, değer yaratan, müşteri odaklı, kullanıcı dostu ve yenilikçi projeleri dengeli bir şekilde tasarlayıp uygulayan, işletmelere ve markalara geleceği öngören vizyonu ile stratejik çözümler üreten, ürettiği çözümlerle yaratmış olduğu değerleri gerçek hedef kitlesine hızlı ve doğru şekilde ulaştır
DEVAM
Bize Sorun