Görseller SEO Uyumlu Olarak Nasıl Optimize Edilir?

İnternet sitenizde yer alan resimlerinizin nasıl optimize edildiğini öğrenirseniz SEO açısından büyük bir avantaj elde edebilirsiniz. Resimlerin SEO uyumlu olarak nasıl optimize edilebileceğini sizler için açıklıyoruz.
 
Dosyadaki Odaklanılan Anahtar Kelimenin Adını Geçirerek Kaydedin
 
Resimlerinizi doğru şekilde optimize edebilmek için ilk önce anahtar kelimenin geçeceği şekilde isimlendirerek kaydedin. Ancak bunu yaparken sadece arama motorlarını düşünerek hareket etmeyin. Bunun yerine anahtar kelimenizi yansıtabilecek olan kelimeleri de kullanmaya özen gösterin. 
 
Resimlerin Alt Metin Kısmını Doldurun
 
Görsellere baktığınız zaman o görselde neler olduğunu anlatabilirsiniz. Fakat arama motorları bunu başaramazlar. Arama motorları ile görseller arasında iletişimi sağlayabilmek için resimlerdeki Alt Metin kısımlarını mutlaka doldurun. Burada vereceğiniz açıklamaları maksimum 5 kelime olarak yapmaya çalışın.
 
Dosya Boyutlarını Ufaltarak Yükleyin
 
İnternet sitelerinizde kullanacağınız resimlerin boyutlarını küçültmeyi ihmal etmeyin. Web sitesi yönetim araçları üzerinden el ile dosyaları küçülttüğünüz zaman gerçek boyutlarından yükleme yapacağını unutmayın. Bunun yerine dosyalarını manuel bir şekilde kendiniz küçülttükten sonra sitenize upload edin.
 
Altyazıları Kullanmaya Özen Gösterin
 
Resimler ile altyazılar arasında aslında doğrudan bir bağlantı yoktur. Ancak arama motorlarında yükselebilmek için bu tekniğin ufak bir etkisi olduğunu bilinmektedir. Ziyaretçilerinizin sitenize geldikten sonra hemen ayrılmasını istemiyorsanız resimlerinize ufak açıklamalar eklemeyi deneyebilirsiniz. Böylelikle ziyaretçilerin siteden hemen ayrılmasını ve başka bir bağlantıya tıklamadan ayrılmasını engellemiş olursunuz. 
 
Alt Metin Yazılarında Anlamlı Olun
 
Alt metin kısımlarını doldururken okuyucularınıza mantıklı gelebilecek metinler yazmaya çalışın. Etkili sonuçlar elde etmek istiyorsanız alt metin konusunda biraz detaylı düşünmeyi deneyin ve aceleci davranmayın.
Bize Dair
Yaratıcı, sorun çözen, değer yaratan, müşteri odaklı, kullanıcı dostu ve yenilikçi projeleri dengeli bir şekilde tasarlayıp uygulayan, işletmelere ve markalara geleceği öngören vizyonu ile stratejik çözümler üreten, ürettiği çözümlerle yaratmış olduğu değerleri gerçek hedef kitlesine hızlı ve doğru şekilde ulaştır
DEVAM
Bize Sorun