Kullanıcı Odaklı Web Tasarımı

İnternet kullanırken gün içerisinde girdiğiniz web sayfalarında aradığınızı kolayca bulabiliyor ve yapmak istediğiniz işlemleri hemen yaparak çıkabiliyor musunuz? Yoksa aradıklarınızı bulamadan vakit kaybederek siteyi kapatıp, aradığınız sorunun cevaplarını farklı sitelerde aradığınız oluyor mu? Eğer cevabınız “Evet” ise bu durum tamamen kullanıcı odaklı web tasarımı ile doğru orantılı olarak gelişiyor demektir.
 
Vaktimiz son derece değerli ve sınırlı olduğu için bir web sitesi hızlı açılmadığı zaman ya da aradığımız cevaplara kolay ulaşamadığımız zaman genellikle birkaç tıklamadan sonra o siteyi kapatıyoruz.
 
Web sitelerinin tasarımları yapılırken, kullanıcılara odaklanmak yerine, dış görünüme ve görselliğe ağırlık verildiği zaman bu tür kayıpları yaşayabilirsiniz. İyi bir görsel deneyim yaşattığınız web sayfaları her zaman iyi bir kullanıcı deneyimi anlamına gelmeyebilir. Bu yüzden ziyaretçilerinizin şirketiniz hakkında bilgi almaları, ürün satın almaları ve müşteri hizmetlerine ulaşabilmeleri için onlara net yollar göstermelisiniz.
 
İyi Bir Kullanıcı Odaklı Web Sitesi için Ne Yapılmalı?
 
Kullanıcı odaklı web tasarımı yapabilmek için ziyaretçi profilinizi belirleyerek hareket etmeniz gerekiyor. Sitenizi ziyaret eden kişilerin hangi duygular, düşünceler ve fikirler ile sizi ziyaret ettiklerini profesyonel bir şekilde kavrayabilirseniz onların ihtiyaçlarına yönelik tasarımlar ortaya çıkartabilirsiniz.
 
Bu tür tespit çalışmaları için kullanıcılar ile iletişim kurma, siteyi nasıl kullandıklarını izleme, kart grupları ve ürünlerin web siteleri üzerinde yayınlanmadan önce kağıt üzerinde prototipleme testleri yapılması gibi pek çok farklı yöntem kullanılmaktadır.
 
İyi bir tasarımın kullanıcıları asla düşünceye itmemesi gereklidir. Ziyaretçiler genellikle okumak yerine taramayı seçtikleri için bir web sitesinin en ana özelliğinin işlevsel olmasıdır.
 
Naya Bilişim olarak firmanıza artı değer katacak kullanıcı odaklı web siteleri tasarlıyor ve tüm yazılım sürecine destek veriyoruz.
Bize Dair
Yaratıcı, sorun çözen, değer yaratan, müşteri odaklı, kullanıcı dostu ve yenilikçi projeleri dengeli bir şekilde tasarlayıp uygulayan, işletmelere ve markalara geleceği öngören vizyonu ile stratejik çözümler üreten, ürettiği çözümlerle yaratmış olduğu değerleri gerçek hedef kitlesine hızlı ve doğru şekilde ulaştır
DEVAM
Bize Sorun