İdeal Bir Şirket Logosu için 5 Öneri

Şirketlere ait olan logolar o şirketin kurumsal kimliğini en iyi şekilde yansıttığı logolardır. Logoların tasarımları yapılırken ise pek çok farklı nokta göz önünde bulundurulmalıdır. Gelin hep birlikte başarılı bir şirket logosunda yer alması gereken detaylara göz atalım.
 
1. Ekibinizi Sorumluluğa Davet Edin
 
Logonuzu değiştirirken ekibinizin de logo tasarımına destek vermesi önemlidir. Logonuzun neleri ifade ettiği ve akılda kalıcılığı konusunda ekibinizin aynı fikirde olması önemlidir. Hedef aldığınız endüstri ile ilgili bazı araştırmaları yaptıktan sonra birlikte çalıştığınız ekibinizden fikir almayı deneyin.
 
2. Soyut ve Sadelik Konusunda Aşırıya Kaçmayın
 
Uber ve Instagram gibi platformların logoları ile gelen eleştiriler arasında bu konular da yer alıyor. Logoları soyutlaştıran ve sadeleştiren şirketler logoları ile kendilerini tam olarak temsil edemiyorlar. Temsil etme mantığından uzaklaşmış olan logolar şirketin itibarının zedelenmesine sebep olabiliyor.
 
3. Panik Yapmayın
 
Şirketinizin logosu ile ilgili yaptığınız değişiklikler ile ilgili internet üzerinde yapılan eleştiriler karşısında hemen paniğe kapılmayın. En büyük şirketlerin bile yaptığı değişikliklerden sonra ufak bir alışma dönemi yaşanabilmektedir. Bu yüzden hedef kitlenizin yeni logonuza alışma sürecinde sakin olarak panik yapmamaya çalışın.
 
4. Global Algıyı da Hesaplayın
 
Yerel öğelerin logonuzda fazla yer alması global anlamda kendinizi ifade edememenize sebep olabilir. Örneğin Uber uygulaması her ülke için farklı renkler kullanacağını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Çünkü Çin bölgesinde kırmızı renginin daha etkili olduğunun farkındalar.
 
5. Akılda Kalıcılığa Önem Verin
 
Net ve anlaşılır logolara sahip olmak gerçekten de önemlidir. Ancak logonuzda sadece bu iki noktaya özen gösterirseniz diğer detayları gözden kaçırmış olabilirsiniz. Anlaşılır ve akılda kalıcı logolara imza atmak istiyorsanız logonuzda üç ayrı renkten başka renk bulundurmayın. Logonuzdaki büyüklük oranlarını da gerekli şekilde hesaplamaya çalışın. Logonuz tamamlandıktan sonra çevrenizdekilere göstererek benzer bir çizimi farklı bir yere yapmalarını isteyin.
Bize Dair
Yaratıcı, sorun çözen, değer yaratan, müşteri odaklı, kullanıcı dostu ve yenilikçi projeleri dengeli bir şekilde tasarlayıp uygulayan, işletmelere ve markalara geleceği öngören vizyonu ile stratejik çözümler üreten, ürettiği çözümlerle yaratmış olduğu değerleri gerçek hedef kitlesine hızlı ve doğru şekilde ulaştır
DEVAM
Bize Sorun