Anahtar Kelime Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

Yer aldığınız sektör ile ilgili arama yaptığınızda Google arama motorunun ilk sıralarında yer almak istiyorsanız anahtar kelime kullanımına gerekli özeni göstermeniz gerekiyor. 
 
1. Zemininizi Hazırlayın
 
Anahtar kelimeden trafik elde etmeden önce internet sitenizi bu trafiğe hazır hale getirmeniz gereklidir. Web sitenizi SEO kurallarına uygun bir şekilde tasarlayarak dış bağlantıların sayısını arttırmaya çalışmalısınız. Sosyal ağlar ile hızlı sonuçlar elde etmek istiyorsanız internet sitenizi Facebook ve benzeri sosyal medya platformlarında paylaşarak içeriklerinizi tanıtmaya başlayabilirsiniz.
 
2. Anahtar Kelimenizi Aratın
 
Anahtar kelime listenizi belirledikten sonra elinizdeki kelimeleri Google AdWords Keyword Tool gibi araçlar ile arayarak analiz edin. Popüler anahtar kelimeler gibi araçlardan da yararlanarak da doğru kelimeleri bulabilirsiniz.
 
3. Rekabet Oranları
 
Elde ettiğiniz kelimeleri arama motorlarında ölçerek rekabet oranlarını kontrol edin. Sonuçlara bakarken içeriklerin türünün ürün sayfaları olup olmadığını, blog sayfaları olup olmadığını belirleyin. Ayrıca markaların büyük veya küçük olup olmadıklarını da tespit edin. Sitelerin güvenilir olup olmadığı ve hangi süredir yayında olduğu da rekabet oranlarının ölçümünde önemlidir.
 
4. İçerik
 
Arama motoru optimizasyonunda anahtar kelimenizi özelleştirerek içerikleriniz ile birleştirin. Arama yapan kişilerin farklı aramalar yapmasına yol açmadan onları etkileyici içerikler ile sayfanızda tutmaya çalışmalısınız. Aksi takdirde hedef anahtar kelime çalışmalarınızdan etkili sonuçlar elde edemezsiniz.
 
5. İçerikleri Kavramsallaştırın
 
Anahtar kelimeler ile trafik elde edebilmek için güncel ve net bilgileri ziyaretçiler ile paylaşmanız gereklidir. İçeriklerinizi yayınlamak için kendinize bir plan bulun. Makaleler, blog yazıları, ürün sayfaları ve bağlantı yönetimi gibi noktalara içerikler ile destek verin.
Bize Dair
Yaratıcı, sorun çözen, değer yaratan, müşteri odaklı, kullanıcı dostu ve yenilikçi projeleri dengeli bir şekilde tasarlayıp uygulayan, işletmelere ve markalara geleceği öngören vizyonu ile stratejik çözümler üreten, ürettiği çözümlerle yaratmış olduğu değerleri gerçek hedef kitlesine hızlı ve doğru şekilde ulaştır
DEVAM
Bize Sorun